Unrelated – Daina Ashbeen tanssiesitys

Esitys
Siirtyy vuodelle 2021.
Daina Ashbee tunnetaan tanssin ja performanssin välimaastossa liikkuvista radikaaleista teoksistaan. Hän käsittelee ajankohtaisia ja tabuina pidettyjä aiheita, erityisesti feminiinisyys on hänelle tärkeä tutkimuskohde. Teoksissaan hän on käsitellyt tilan ja ajan lisäksi naisiin kohdistuvaa väkivaltaa, ilmastonmuutosta sekä omaa kuukautiskiertoaan. 
 
Unrelated-teokseen Daina Ashbee on tehnyt elämänsä ensimmäisen koreografian. Teoksessa äänen saavat ne, joilla ei sitä ole. Naisiin kohdistuvaa julmuutta tutkitaan identiteetin, kulttuurisen köyhyyden, itsetuhoisuuden sekä perinteiden ja rituaalien menettämisen kautta. Kanadassa nämä asiat ovat läsnä alkuperäisväestön naisten elämässä, mutta myös muualla ympäri maailman. 

Tanssija ja koreografi Daina Ashbee on syntynyt Tyynellämerellä, Kanadan länsirannikon edustalla sijaitsevalla Vancouverinsaarella, joka kuuluu Brittiläisen Kolumbian provinssiin. Nykyisin hän asuu ranskankielisessä Montrealissa manner-Kanadassa. Hänen teoksiaan on esitetty useilla kansainvälisillä festivaaleilla. 

Esitykset on järjestetty yhteistyössä Tanssin Aika –festivaalin kanssa.

Paikka
Jyväskylän taidemuseo
Kauppakatu 23

Hinta
Liput 20/10 €